2 mrt 2021

BOSBESSEN UITSTEKENDE HULP TEGEN HOGE BLOEDSUIKERSPIEGEL

Als je diabetes of prediabetes hebt ben je vaak afhankelijk van vele verschillende medicijnen. Deze medicijnen geven niet zelden onverwachte en ongewenste bijwerkingen. Iets waar je met een lichaam dat reeds uit balans is, niet op zit te wachten.

Het is dan ook fantastisch nieuws dat je nu ook op natuurlijke wijze je lichaam kunt ondersteunen. Met twee bosbessen smoothies per dag (kan ook van gevriesdroogde bosbessen) kun je je bloedsuikerspiegel weer beter in balans brengen.

Het is in alternatieve kringen al langer bekend dat de bosbes, die in gecultiveerde vorm blauwe bes heet, een gunstige invloed heeft op de opname van bloedsuikers uit de bloedbaan. Nu is er in “The Journal of Nutrition” ook een wetenschappelijk onderzoek dat deze positieve werking bevestigt.

Een groep van 32 mannen en vrouwen proefpersonen van rond de 50 jaar met obesitas en insuline resistentie, die in de risicogroep vallen voor het krijgen van diabetes kregen gedurende 6 weken iedere dag twee smoothies met 22,5 gram bosbessen erin verwerkt. Een controlegroep dronk dagelijks twee smoothies zonder bosbessen.

Na 6 weken was de capaciteit om glucose uit het bloed op te nemen met 10% toegenomen bij 10 van de 15 proefpersonen die de bosbessen smoothies dronken. Bij de controlegroep werd er slechts een verbetering geconstateerd bij 7 van de 17 proefpersonen.

Dit is het eerste onderzoek ter wereld dat op mensen uitgevoerde werd en de positieve werking van bosbessen op de bloedsuikerspiegel en insuline gevoeligheid aantoont. Eerder al werden de positieve effecten van bosbessen op de glucose opname bij muizen geconstateerd.

De resultaten van dit onderzoek zijn extra interessant als je bedenkt dat de proefpersonen in de testperiode geen dieet volgden en er een zelfde eetpatroon op nahielden als voorheen.

In het Boek Diabetes Voorbij stond al vóór de uitkomst van dit onderzoek de heilzame werking van bosbessen beschreven. In het boek “Diabetes Voorbij”, vind je nog veel meer van deze zeer effectieve hulpjes uit de natuur, die u ondersteunen om uw diabetes en hoge bloedsuikerspiegel de baas te blijven als u risico loopt om het te krijgen. Breng ook je moeder, vader, oma, opa, tante, buurman of buurvrouw met Diabetes op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom diabetes.