2 mrt 2021

Atlas Diabetes Challenge was een geslaagde missie!

De deelnemers aan de Atlas Diabetes Challenge zijn weer terug uit Marokko. Ze hebben het er allemaal bijzonder goed vanaf gebracht en hebben naast een rijke ervaring ook een heleboel zelfvertrouwen erbij gekregen om hun diabetes te lijf te kunnen in het dagelijks leven. Er werd daar een buitengewone prestatie neergezet door 12 hele gewone mensen zonder sportieve achtergrond.
Deze mensen die onder leiding van Bas van de Goor en een medisch team onder begeleiding van lokale gidsen en muildieren naar de top van de Jbel Toubkal klommen hebben laten zien dat je ook met diabetes type 2 tot ongekende sportieve prestaties kan komen, onder de juiste begeleiding.
Voor één vrouw in het gezelschap was het wel een zeer bijzonder moment toen zij de top bereikte. Deze van oorsprong Marokkaanse Nederlandse Samia was de eerst islamitische vrouw die ooit voet zette op dit hoogste punt van het Atlas gebergte. Dit werd bevestigd de door lokale bewoners en de Marokkaanse gidsen die het gezelschap begeleidden.

Maar ook voor de andere deelnemers aan de diabetes Challenge is het een ervaring geweest die ze allemaal een stuk rijker heeft gemaakt en ze kennis heeft laten maken met een cultuur die we allemaal niet zo goed kennen, maar waar we toch dagelijks over praten in de multiculturele discussie.

Een uiterst interessante combinatie dus, deze trip met deelnemers vanuit verschillende achtergronden.
De vraag blijft hoe belangrijk sporten/bewegen is met name bij Diabetes.