2 mrt 2021

MEDITERRAAN DIEET REDUCEERT KANS OP DIABETES MET 50%

Het goede leven komt uit Zuid-Europa. Olijfolie, pesto, verse tomatensaus, sardientjes, vijgen, verse noten, wijn, de meest uiteenlopende Franse, Spaanse en Italiaanse kazen. De schappen liggen er in de Nederlandse supermarkten vol van. Tv commercials die u rustieke beelden van het mediterrane platteland tonen om u over te halen het nieuwste kant en klaar product te kopen vliegen dagelijks over het beeldscherm.

Eigenlijk niet zo gek als je al het wetenschappelijk bewijs leest en ziet van de gezonde invloed die uitgaat van deze Zuid Europese eet- en levens-stijl. Steeds meer studies worden uitgevoerd naar de oorzaken van het achterwege blijven van hart- en vaatziekten en diabetes bij vele ouderen uit de Mediterrane gebieden. Er is niet eens zoveel nodig om wat van dit goede leven toe te voegen aan uw dieet en levensgewoontes.

In Diabetes Care, het maandblad van de Amerikaanse Diabetes Associatie publiceren een tiental Spaanse wetenschappers het resultaat van een 4 jarig onderzoek naar het gebruik van olijfolie en verse noten in de bestrijding van diabetes.

Het resultaat is even simpel als effectief. Laat de kant en klaar producten voor wat ze zijn. Laat ook uw huidige bak- en braad producten voor wat ze zijn, evenals uw sla dressings en andere oliën.

Voeg in plaats daarvan één liter olijfolie per week toe aan uw dieet. Gebruik het om mee te koken, bakken en salades aan te maken en uw kans om diabetes te krijgen neemt met 50% af!


Als u echt niet van olijfolie houdt en u wilt toch de bescherming genieten van een deel van het mediterrane dieet, voegt u dan dagelijks 30 g verse ongebrande noten toe aan uw dieet. Ook het effect van het dagelijks eten van verse noten werd namelijk onderzocht, dit kwam zelfs nog wat beter uit de bus, met iets boven de 50% minder kans op diabetes type 2.

Dit hoeven niet alleen de amandelen te zijn waar we eerder al over schreven, maar het mogen alle verse noten zijn die in de zuidelijke landen groeien, walnoten, hazelnoten, amandelen of pijnboompitten. U hoeft daar-voor niet af te vallen en ook geen centimeter extra van uw plaats te komen. Voelt u niettemin de behoefte om ook de laatste 50% risico uit te sluiten dan kunt u altijd nog een dagelijkse uur wandelen aan uw dagschema toe gaan voegen. Met deze simpele stappen gaat Diabetes zo ook aan u Voorbij!

Lees voor meer informatie het boek Diabetes Voorbij dat u op deze link kunt vinden Diabetes Voorbij