2 mrt 2021

VOORKOM DIABETES, VOEG AMANDELEN TOE AAN JE DIEET

Is het niet fantastisch hoeveel mogelijkheden er zijn om zelf wat te doen aan je diabetes? En dat nog wel met hele eenvoudige natuurlijke middelen! Neem nu amandelen, die kleine bruine nootjes (of wit als ze gepeld zijn), ze schijnen vol te zitten met weldadige stoffen. Natuurlijk moet je nu niet de hele dag allen maar amandelen gaan zitten eten, maar als aanvulling op je dieet verdienen ze wel een prominente plaats.

In een onderzoek naar het effect van amandelen, werden 65 proefpersonen met pre diabetes of verminderde glucose tolerantie 16 weken lang op een dieet gezet waarbij 20% van de dagelijkse calorie inname uit amandelen bestond. Na de 16 weken bleek de glucoseintolerantie afgenomen te zijn en daarnaast ook de niveaus Van het “slechte” LDL cholesterol verlaagd te zijn. Deze vermindering van het LDL cholesterol is ook positief nieuws voor de hart- en bloedvaten. Het onderzoek werd uitgevoerd door dr. Michelle Wien, voor de University of Medicine and Dentistry of New Jersey. Dr. Michelle Wien is een wetenschapper die zich heeft toegelegd op onderzoek naar het verband tussen diabetes en voeding. Zij is ook lid van de Amerikaanse Diabetes Associatie (ADA).

Naast bescherming tegen diabetes verlagen noten en speciaal amandelen ook het risico op Alzheimer, bepaalde vormen van kanker (darm en blaas), hart- en vaatziekten en galstenen.
Een bijkomend voordeel van amandelen is dat ze de eetlust remmen doordat ze een verzadigd gevoel achterlaten. Voor mensen die gewicht probeert te verliezen kunnen de amandelen ook een steun in de rug zijn om niet teveel te eten. Als je al begonnen bent met het Ketosis Plan dat je gelezen hebt in het boek Diabetes Voorbij, zijn de amandelen een perfecte ondersteuning om een onverhoopt optredend hongergevoel weg te nemen. Zelf heb ik periodes dat ik (biologische) witte amandelen als ontbijt nuttig met wat fruit of fruitsap, heerlijk! Al met al een smakelijk nootje dat je graag aan je dieet wilt toevoegen!

Ontvang het GRATIS Rapport "Diabetes Voorbij" ga daarvoor naar deze link http://www.diabetesvoorbij.com