2 mrt 2021

Zijn Interne Glucosesensors de Benodigde Innovatie Diabetes Beter Te Managen?

Er is in de pers de laatste tijd veel aandacht voor het gebruik van sensors voor patiënten met diabetes. Vooral het geval van de jonge Polo en zijn moeder Mirjam, die via Hart van Nederland aandacht kregen geeft duidelijk aan dat sensoren wel degelijk een plaats verdienen in de hedendaagse diabetes behandeling. 

Er zullen genoeg ouders zijn van kinderen met diabetes die zich in het verhaal van moeder Mirjam zullen herkennen.

De kinderen spelen de hele dag en hebben vaak zelf niet in de gaten wat de waarden van hun bloedsuiker zijn. Daarnaast is 6-8 keer per dag prikken is voor zulke jonge kinderen een enorme belasting, zowel voor hun leefpatroon als voor
hun lichaam dat onder de vele prikken te lijden kan hebben. Dat het monitoren van de bloedwaarden van levensbelang is zal duidelijk zijn. Te hoge of te lage bloedwaarden kunnen schade veroorzaken aan de vitale organen.

Een onderhuidse geplaatste glucosesensor, die in een vroeg stadium aangeeft wanneer er gevaar dreigt zal voor de patiënt zeker een uitkomst kunnen bieden om de bloedglucose waarden stabiel te houden.

Eén van de redenen dat verzekeraars deze methode nog niet vergoeden was de jarenlange onzekerheid over de veiligheid en effectiviteit van deze onderhuidse sensors. Een steeds grotere groep diabetici gebruikt nu echter deze sensors met goed resultaat.

Ook het Nederlandse Diabetes Fonds is voorstander van vergoeding van de sensor door verzekeraars bij bepaalde groepen diabetici. Volgens de berekeningen van moeder Mirjam uit de reportage is de sensor voor de verzekeraars even duur als het bloedprikken bij gevallen die ten minste 6 keer per dag prikken moeten.

Wilt u meer weten over hoe ook u Diabetes onder controle kan krijgen gaan dan naar deze website en ontvang het GRATIS Rapport met boordevol nieuws dat u eigenlijk niet mag missen.

De vraag blijft hoe belangrijk sporten/bewegen is bij Diabetes.